Tre unge mænd på henholdsvis 17, 18 og 19 år indkasserede en stribe sigtelser efter en episode på Storegade i Brande lørdag aften.
Omkring kl. 23.20 standsede de tre, som var i bil, for at spørge en gruppe på tre 20-årige mænd fra Brande, om det var dem, der havde kastet sten efter deres bil. Ifølge politiets døgnrapport var det bare et påskud for at provokere gruppen, og straks efter speedede den 19-årige fører af bilen voldsomt op. Udover at lave hjulspind ramte han den ene af de tre 20-åriges ben, og en anden fra gruppen blev også snittet af bilen, inden den forsvandt fra stedet.
Det fik politiet til at iværksætte en biljagt, og på baggrund af et signalement af de 3 samt bilen, lykkedes det at bringe den til standsning i Sdr. Omme omkring midnat.
En 17-årig passager, hvis identitet er politiet bekendt, havde held til at flygte, mens de to øvrige, bilens 19-årige fører fra Grindsted samt en 18-årig passager fra Sdr. Omme, blev anholdt på stedet.
Begge måtte med på politistationen i Herning, hvor de dels måtte afgive blodprøver, dels blev afhørt, indtil de igen blev løsladt omkring kl. 6 søndag morgen.
For begges vedkommende venter der en stribe sigtelser, dels for spiritus- og narkokørsel, dels for kvalificeret vold (påkørslen af de 20-årige) og dels for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed med deres hasarderede kørsel.
I bilen blev der ved en ransagning desuden fundet 17 gram hash samt en kniv