40 år og ingen utroskab...
Det er vel ikke så ringe endda.
Siden torsdag den 5. april 1973 har Lyngposten aldrig svigtet sine læsere. Uge efter uge har vi gæstet over 10.000 hjem med lokalnyt fra Sdr. Omme, Filskov, Hoven, Stakroge, Karstoft, Sdr. Felding med flere...
Men det er ikke en selvfølge, at en avis bliver så mange år. I disse år ser vi flere små aviser enten bukke under eller fusionere med andre ugeaviser. Også dagblade kæmper en hård kamp og bliver fusioneret til større enheder i kampen om at overleve.
Nogle gange sker det på bekostning af de mindre byer, som samtidig oplever en mindre dækning fra dagbladenes side. Der skal jo spares!
Oplagene falder, og man kan til evighed diskutere, hvad der kom først: Dalende oplag eller dalende lokal dækning.
På Lyngposten har vi valgt at ”holde fanen højt”.
Vi tror på at der stadigvæk er behov for et lokalt medie, der skriver for og om læserne i det område vi befinder os i – og stadigvæk på print.
Vi ved ganske udemærket godt at Facebook og andre medier er populære blandt befolkningen.
Men – problemet er, at på nettet kan man skrive hvad man vil – uden at stå til regnskab.
Når først det står på tryk, er der lidt andre spilleregler. Her har vi været inde over og kontrolleret, at der ikke sker overtrædelse af medieansvarsloven.
Vi sørger også for, at tonen ikke overskrider vore normer for god omgangstone blandt mennesker, og optræder i det hele taget som ansvarsfuld avisudgiver.
Vi tror stadigvæk på den trykte udgave af ugeavisen, men har dog som alle andre valgt at lave en hjemmeside, hvor folk der bor udenfor området eller for dem der bare ikke kan vente, kan se ugens avis og bladre i den på netversionen.
Når vi er så skråsikre på, at vi også fremadrettet vil udkomme som trykt ugeavis, skyldes det ikke mindst de mange trofaste annoncører og læsere, vi har.
Uden dem var det slut.
Vi tror også i al beskedenhed, at vi udfylder en rolle i det demokratiske spil. Vi giver mulighed for, at stemmerne i denne del af kommunen også bliver hørt, og vi sørger for, at bedsteforældre og forældre kan se deres børn dyrke sport eller teater eller hvad de nu foretager sig – foreviget i avisen.
Vi fortæller også om de uretfærdigheder, der indimellem rammer vores område, og prøver på at sætte en reaktion i gang.
Kort sagt, vi prøver at være end del af dagligdagen i nærområdet – også i ugerne fremover...

Læs Lyngposten i denne uge!