D. 27 marts modtog vi beskeden om at vores æresmedlem i Sdr. Omme IF, Niels Christian Toksvig Mortensen var død efter længere tids sygdom. Lige midt i Jydefesten, som han gerne ville have oplevet en gang til, men kræfterne slog desværre ikke længere til.
Mortensen, som han blev kaldt i Sdr. Omme IF, brændte for idrætsforeningen, hvor specielt håndbold afdelingen stod hans hjerte nær. Her var han i gennem flere år holdleder for oldboys holdet – også kendt som ”Mortensens Drenge”. Med sit glade sind og lune humør, var han en meget vellidt holdleder. Når han havde sat holdet, krævede han at, der blev gået til den og spillet godt. Ellers ville han sætte sig selv på banen, og efter sigende havde han shorts liggende i tasken, så han kunne skifte tøj.
At Mortensen også var utrolig hjælpsom hersker der ingen tvivl om, og det mærkede vi også i Sdr. Omme IF. Man gik aldrig forgæves til ham, hvis man havde brug for hjælp. Specielt til Jydefesten gav han gerne en hånd. Indtil for et par år siden var det en fast tradition, at Mortensen hjalp med at gøre håndbold afdelingens Tombola vogn klar til Jydemarkedet, så den stod klar til fredag og lørdag til markedet. Tidligere tog han også gerne en tørn med at pakke flæskesvær i poser, som brugtes til præmier.
Som æresmedlem deltog Mortensen også i vores årlige Julefrokost, og der var altid liv og glade dag omkring ham. Da han var med i 2017 deltog han for sidste gang. Trods svækket af sygdom kunne han stadig holde humøret højt og fortælle historier fra tidligere – specielt om sine ”drenge”
I sdr. Omme IF kommer vi til at savne Mortensen og hans gode humør, lunefulde humor og store hjælpsomhed.
Vores tanker går til familien, som sidder tilbage med savnet af en kærlig bror, svoger og onkel.
Æret være Niels Christian Toksvig Mortensens minde.

Med venlig hilsen
Allan Munk Nielsen
Formand
Sdr. Omme Idrætsforening