Billund Kommune har fået tildelt værtskabet for Skole OL finalerne fra 2021 til og med 2024. Her er det de bedste klasser fra hele landet, som afvikler finalerne inden for mange idrætsdiscipliner. Hele arrangementet kommer til at foregå i Billund. Disciplinerne, som 4 -8 klasserne dyster i, er atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, cross, orienteringsløb, svømning, triatlon og ultimate som er en frisbee sport. Samt para sport for børn med fysiske udfordringer. Konceptet i Skole OL er, at det er hele klassen som udgør et hold og dyster sammen mod andre klasser.
Der bliver afviklet mange lokale stævner over hele landet i 2021 forventer man 178 lokale stævner med et deltagerantal på ca. 95.000 børn. Heraf vil ca. 12.000 børn kvalificere sig til finalerne i Billund. Der er en vision i skole OL, hvor man gerne vil skabe en børneolympisk bevægelse, som gennem idrætten inviterer til fællesskab, færdighed og fairplay som er de værdier, der er omdrejningspunktet i Skole OL.
Alle aktiviteterne samles i Billunds bymidte. Indmarch, taler, den olympiske ild, fællesopvarmning samt præmieoverrækkelse og en festlig afslutning kommer til at foregå på Byens Plads. Der vil være brug for mange frivillige til utrolig mange opgaver. Her kan der være tale om mange børn fra alle skoler i kommunen samt frivillige fra foreninger og andre steder. Desuden vil kommunens borger blive inviteret til forskellige aktiviteter i løbet af ugen. Familie løb i Skulpturparken. Prøve de forskellige Skole OL sportsgrene. Fælles fitness på Byens Plads. Motionsløb med forskellige distancer. Løbe et maraton på 5 dage. Billund 5 kamp. Prøv 5 forskellige Skole OL idrætsgrene i løbet af 5 dage. Power event på Byens Plads. Hvem er kommunens stærkeste mand / kvinde. Skole OL i Billund afvikles midt juni 2021. Danmarks Idrætsforbund står sammen med Dansk Atletik forbund bag Skole OL med støtte fra Tryg Fonden og Nordea Fonden. Og med støtte fra Ole Kirks Fond kan Billund Kommune nu overtage stafetten som finaleværtsby efter Aarhus. Det bliver en kæmpe oplevelse og fest, som jeg håber, mange af kommunes borger vil deltage i. Deltager antallet er større end det OL, der skal være i Tokyo til næste sommer. Hvis man vil se mere om Skole OL, kan man se på deres hjemmeside.
Billund Kommune er i gang med et forløb i samarbejde med UNICEF hvor hele kommunen og Billund by skal anerkendes som en Børnevenlig by og Kommune. For at få en certificering af UNICEF som Børnevenlig by er der meget, der skal på plads. Der er et samarbejde med CoC Playful Minds, som arbejder på at færdiggøre materiale til UNICEF Danmarks sekretariat. Formålet med en anerkendelse er at styrke Børnenes Hovedstad i forhold til kendskabet til FN`s Børnekonvention blandt borgere og medarbejdere. Der er en tidsplan for de opgaver, der ligger. Her håber vi på en anerkendelse i september. Det vil være stort for Billund Kommune, hvis vi kan få en certificering fra UNICEF som Børnevenlig by og Kommune. Hele brandingværdien vil styrke hele kommunen.

Med venlig hilsen
Kurt Jensen
Medlem af Billund Byråd for Socialdemokraterne
Tlf. 29638364