Salome, Ida og Alexandra med en af de små kyllinger.

Alle mine kyllinger kom frem –
Børnene i SFO Uglebo i Skarrild har været i venteposition i det meste af marts måned.
Vi har været i gang med at udruge ”påske-kyllinger”.
Der var mange forberedelser inden kyllingeprojektet gik i gang. Hvor får man fat i æg – og hvordan gør man i det hele taget. Sidste år var vi på en tur til Grønne Spirer på Naturskolen i Løvbakkerne. Her var børnene meget optaget af de små søde nyklækkede kyllinger. Så nu skulle vi prøve det selv.
Der blev lånt en masse bøger om kyllinger og rugetid, og kigget efter oplysninger på nettet. Ligesom der blev fremstillet en afkrydsningsliste, så vi kunne tælle ned til den dag, hvor vi gerne skulle have små levende kyllinger ud af anstrengelserne.
Vi har været på lånemarkedet – og har lånt en rugemaskine, som har været fyldt med rugeæg det meste af marts måned. Vi kunne læse os frem til, at det tager omtrent 21 dage for at udruge et æg.
Undervejs i forløbet blev rugeæggene lyst for at tjekke, om det så ud til at der var kyllinger på vej. Kun et enkelt æg så ud til at være befrugtet. Så derfor blev der anskaffet et ekstra hold rugeæg – som har været anbragt varmt og godt i rugemaskinen.
Børnene har været spændte de sidste dage – for vi kunne se på afkrydsningslisten at det første æg kunne klække når som helst. De andre æg lidt senere.
I skrivende øjeblik er der kommet 4 kyllinger ud af æggene – og vi kan se der er flere på vej. Så det er rigtig spændende at følge med i.
Det må jo være det man kan kalde rigtige påskekyllinger, når de kommer til verden så tæt på påske. Vi nyder at se de små nyudklækkede kyllinger i Uglebo, men det varer kun kort tid inden de rejser videre ud i verden, hvor de skal på en gård i nærheden af Skarrild.
Når kyllingerne er flyttet hjemmefra er det planen, at vi vil tage en tur med vores minibus Kalle – så vi kan komme ud og se hvordan de har det.