Fra Venstre: Bjarne Hall, Sdr. Omme, Jan Rosengreen, Filskov og Leif Skovhus, Sdr. Omme

Af Villy Jensen
5. juli 2014 sætter ca. 1200 ryttere sig i sadlen og kigger mod syd – helt nøjagtig Paris, hvor de gerne 7 dage senere skal køre en runde på Champ Elysees.
Blandt de 1200 ryttere er der næste år 6 cykelryttere fra Sdr. Omme, Filskov og Grindsted, der skal prøve kræfter med de små veje gennem Danmark. Tyskland, Belgien og Frankrig.
Fra Sdr. Omme deltager Bjarne Hall og Leif Skovhus og fra Filskov Jan Rosengreen.
Bjarne Hall er den eneste der har prøvet det før. For de 5 andre er der tale om første gang. Alle skal de køre på Team Rynkebys Vestjyllands hold, der tæller ryttere fra Nymindegab i nord til Ribe i syd.
Og til alle er der et krav fra Team Rynkeby om at have minimum 3.000 km. i benene inden starten går til juli næste år.
For at komme med på turen kræves det at man tilmelder sig en venteliste, hvor man kort beskriver hver enkel rytter. Mindst halvdelen skal være nye hver år, så hvis der er for mange gengangere, sorteres nogle af dem fra.
Når man er udtaget, gælder det bagefter om at få sponsorer, idet formålet med turen er at samle penge ind til kræftramte børn.
Sidste år samlede Vestjylland gruppen 1,5 mill. kr. ind, så der er en udfordring for de ryttere der er udtaget til 2014.
Så udover at skulle på sponsorjagt skal der samtidig køres kilometer, inden turen går sydover til Paris.
Hver gruppe kører for sig selv, men ned gennem Europa mødes de på hotellerne, for igen at skilles næste morgen indtil de ca. 20 kilometer før Paris samles og i fælles flok kører turen ind til Triumfbuen i Paris.
For de tre ryttere fra Sdr. Omme og Filskov bliver det en del af deres sommerferie næste år.