For tre år siden var Anita Tjetland Sandvik og hendes mand Brynjulf på campingferie i Sdr. Omme.
Med sig på turen havde de deres kat Pippi, der også nød dagene på Sdr. Omme Camping, men da parret skulle pakke sammen og vende næsen hjemad mod Norge var katten væk.
- Pippi var tæt knyttet til os, fortæller Anita Tjetland Sansvik til VG Norge, og vi satte da også en stor eftersøgning i gang med plaka-ter på butiksfacader og stolper, hvor vi efterlyste Pippi, men uden held og vi måtte triste tage turen hjem til Norge uden vores faste ledsager – katten Pippi.
14 dage efter hjemkomsten til Norge fik familien en melding om at katten var set i Sdr. Omme og parret drog atter til Danmark hvor de gik rundt i byen og kaldte på Pippi.
Men uden held.
Og nu var parret indstillet på at de aldrig så deres kat igen.
I næsten tre år har familien savnet deres kat Pippi, og parret var indstillet på at Pippi var død og som ny kæledyr anskaffede de sig en hund.

Opringning fra Sdr. Omme
Men fredag den 8. maj rin-gede telefonen i hjemmet i Norge.
I den anden ende var Sdr. Ommes sognepræst Jacqueline Moustgaard Thiesen.
Jacqueline havde længe observeret en kat som vandrede rundt i præstegårds-haven men aldrig kom tæt på huset, men på et tidspunkt prøvede hun at give den mad, og her fandt Jac-queline ud af at katten både ønskede mad og kærlighed.
- Jeg tog et billede af katten og lagde den ud på Facebook for at se om der var nogen der kendte den eller savnede den. Og der var en der kunne huske at et par for nogle år siden havde efterlyst en kat, og at de vist nok havde boet på Sdr. Omme Camping.
Campingpladsen havde en kopi af kattepasset med billede og kunne se at passet var norsk.
Så gik jagten ind på at finde den norske familie på nettet og det lykkedes at finde bå-de adressen og telefonnummeret. Familien i Norge troede ikke deres egne ører da de fik beskeden.
- Det var helt fantastisk. Jeg skælver fortsat efter opkal-det. Vi troede at Pippi var død for længst.
Hvordan katten igen kom-mer hjem til Norge er lidt en udfordring i disse Corona-tider, men foreløbig indleverer Jacqueline katten til tjek og vaccination hos dyrlægen, så må der bagefter findes en løsning på hvordan familien kan blive genforenet med Pippi.