Som led i finanslovsaftalen 2019 har regeringen og Dansk Folkeparti indgået en aftale på udlændingeområdet. Den indeholder en ny tilgang til udlændinge- og integrationsområdet med fokus på midlertidighed og hjemsendelse, den sender et klart signal om, at flygtninges ophold i Danmark er midlertidigt. Med aftalen understreges det desuden, at nyankomne kan og skal forsørge sig selv i den periode, de er i Danmark. Derfor nedsættes ydelsen for forsørgere for at styrke incitamentet til at tage et arbejde.
Det kan vi som kommune ikke gøre så meget ved og det skal vi i øvrigt heller ikke, det er staten som bestemmer reglerne og der ud over, også hvor mange flygtninge vi som kommune hvert år skal modtage.
Der er nogle få steder i den nye lovgivning, hvor vi selv har indflydelse og et enigt voksenudvalg har besluttet, at vi behandler alle borger i Billund kommune ens, uanset om man er etnisk dansker eller af anden etnisk herkomst, i hvert fald hvor vi som kommune ifølge loven kan det.
Det er en beslutning jeg er glad for, for det kan godt være at vi, som kommune ikke har indflydelse på hvem, og hvor mange der kommer, men når de først er her, mener jeg, at de er borger i Billund kommune og skal behandles som alle andre borger i vores kommune.
Her til sidst vil jeg vise noget fra en artikel, jeg så den anden dag, som beskriver hvordan vi egentlig ser ud gennem en tilflytter/flygtnings øjne, man spurgte hvad finde i mest besynderligt ved det danske folkefærd, det gav bl.a disse sjove udsagn

1 Besættelsen af ugenumre er absurd. Hvem har nogensinde haft styr på, hvornår uge 33 ligger?
2 Danskerne er ekstremt reserverede og holder sjældent øjenkontakt. Sker det alligevel, smiler de altid - dog uden at få øjnene med.
3 Dannebrog er over alt. Til fødselsdage, i lufthavnens ankomsthal, i haven, på bordet, i kagen, på juletræet… Det vil ingen ende tage.
4 De kan godt lide at fortælle andre, at de arbejder. For hvert 10. ord, en dansker siger, er et af dem således ”arbejder”.
5 Julefrokoster får helvede til at bryde løs. Hvornår er det nogensinde passende at drikke hjernen ud med ens chef, underviser eller kolleger?
6 Danskere, de efterlader deres børn til ”luftning” i barnevogne allevegne uden opsyn og i bidende kulde, det er chokerende og underligt.
7 Hvad sker der for to singledyner i dobbeltsengen? Er de på randen af en skilsmisse?
8 Når folk siger tak for sidst, selvom ingen kan huske, hvad der skete.
9 Panodiler kurerer alt. Også hovedpine, mavepine, tandpine, knæskader, astma, allergi og ondt i røven. Kamillete og penicillin klarer resten.
10 Afvaskning af nøgen krop før en tur i svømmehallen ville give fængselsstraf flere steder, men ikke i Danmark.
11 Mængden af kage på arbejdspladsen er kolossal. Hvornår er nok nok? Og hvorfor skal man overhovedet bage kage til sig selv, hvis man har fødselsdag?
12 Venner, der planlægger at drikke kaffe en måned ude i fremtiden, eller folk, der har kalenderen booket ind i det nye år. Folk elsker at planlægge.
13 Når du som gæst medbringer en flaske vin til en middag, og værten beholder den som en gave. Hvad sker der for dét?
14 Sig aldrig "hej, hvordan har du det" til en dansker. Hold dig i stedet til "hej" - ellers bliver de så forvirrede.

Med venlig hilsen

Robert Terkelsen
Formand for
voksenudvalget(V)
Billund kommune
Mobil 23306054