Mejeriernes Skolemælkslegat uddeles to gange årligt og har som primært formål at støtte tiltag, der giver glade, sunde børn med røde kinder.

Sdr. Omme Skoles plan om at dæmme op for drillerier med bugtalershowet ’Holger mobbes’ er blandt 29 udvalgte projekter fra hele landet, som modtager midler fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

Mobning? Nej tak! Det kunne være mottoet på Sdr. Omme Skole, og det kommer nu eleverne i skolens mindste klasser til gode takket være en donation på 3.500 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat. Den gør det nemlig muligt for klassens lærer at få bugtalershowet ’Holger mobbes’ på besøg i indskolingen.
”Vi oplever, at selv om eleverne ikke ligefrem mobbes, har mange børn svært ved det sociale samvær. De driller hinanden og siger, at det bare er for sjov, men det er det bare ikke altid for modparten. Vi tror, at vores arbejde med undervisningsmaterialerne fra ’Holger mobbes’ og showet efterfølgende vil give et skridt mere i den rigtige retning,” skriver Anni Schrøder, lærer på Sdr. Omme Skole, i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.
Mejeriernes Skolemælksordning står bag legatet. Det er stiftet for at støtte fællesskabs- og sundhedsfremmende aktiviteter rundt om på landets skoler.

Stor søgning

Der var hele 350 ansøgninger i den bunke, som dommerpanelet i begyndelsen af maj satte sig sammen for at vurdere, og afdelingschef hos Mejeriforeningen, Jan Hermansen, glæder sig over den store søgning.
”Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for mange af eleverne. De 29 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at de søger igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til efteråret,” siger Jan Hermansen.

Sundhed og fællesskab

Mejeriernes Skolemælkslegat uddeler årligt 200.000 kroner. Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen. I år er der uddelt beløb fra 1.200 kroner op til maksimumbeløbet på 5.000 kroner.
”Vi ønsker at sætte fokus på sundhed, bevægelse og fællesskab i klasserne og på skolerne. Mejeriernes Skolemælkslegat giver midler til aktiviteter, der er til gavn for hele skolen eller en enkelt klasse, og som styrker sundhed og fællesskab gennem gode oplevelser,” siger Jan Hermansen.

Fakta om skolemælk

Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt fra en pulje på i alt 200.000 kroner.
Mejeriernes Skolemælksordning står bag legatet.
I alt er cirka 1.400 skoler over hele landet med i skolemælksordningen.
Mejeriernes Skolemælksordning leverer hver dag frisk, kold mælk til over 100.000 børn.