Søndag den 11. april samler Kræftens Bekæmpelse ind ved den årlige landsindsamling. Indsamlingen foregår både fysisk og digitalt og følger alle myndighedernes anbefalinger. Meld dig som indsamler, så støtter du mennesker ramt af kræft, livsvigtig forskning og forebyggelse af kræft.

For min mor. Fordi jeg fik hjælp. For kræftforskningen. På små flag hæftet på tøjet, kan indsamlere til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling søndag den 11. april skrive, hvorfor netop de har valgt at støtte op. For vi har alle sammen en grund til at vise flaget for kræftsagen.
Hver tredje dansker får nemlig kræft inden vi fylder 75 år, så de fleste får sygdommen ind på livet på et eller andet tidspunkt. Og i år er der endnu mere brug for opbakningen fra de mange indsamlere:

- 2020 har været et hårdt år for os alle. Men for mennesker ramt af alvorlig sygdom som kræft, har det været hårdt i særdeleshed. Mange har levet isoleret, turen på hospitalet til undersøgelser, svar og behandlinger er foregået alene, og den usikkerhed, som coronaen har bragt med sig, har sat dybe spor hos mange patienter og pårørende. Kræft holder ikke pause, selvom der er corona, så også i år har vi brug for en masse indsamlere til at støtte op om kræftsagen, siger Mary Sort og Anna Kathrine Pedersen som er kampagneledere i Billund kommune.

Coronasikker indsamling
Indsamlingen kommer til at foregå både fysisk og digitalt, og den bliver afholdt efter alle myndighedernes anbefalinger. Kræftens Bekæmpelse følger udviklingen tæt og er klar til at lave ændringer, hvis situationen udvikler sig.
- Sidste år måtte vi flytte landsindsamlingen fra marts til august på grund af corona-pandemien. I august var smittetallet så lavt, at det langt de fleste steder var sikkert at gennemføre en fysisk indsamling med håndsprit, mundbind og afstandsmarkeringer, fortæller Finn Christensen, projektleder for Landsindsamlingen i Kræftens Bekæmpelse, og tilføjer, at de samme værnemidler naturligvis bliver stillet til rådighed i år.
- Derudover beder vi alle indsamlerne om at bære mundbind, når de banker på hos folk. Og vi instruerer dem i, hvordan bøtten kan holdes ud i strakt arm eller sættes på dørmåtten, så vi kan holde to meters afstand, fortæller Finn Christensen og fortsætter:

- Uanset hvilken grund man har, håber vi, at rigtig mange vil bakke op om landsindsamlingen. Enten ved at give et bidrag eller ved selv at gå ud med indsamlingsbøtten siger Mary Sort og Anna Kathrine Pedersen

Alle kan melde sig som indsamler til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Unge under 18 år skal gå to og to, mens børn under 13 år skal følges med en voksen. Du kan dele din oplevelse på sociale medier med #Visflaget.

Meld dig som indsamler på 7024 2021 eller gå ind på www.indsamling.dk

Få yderligere information hos Mary Sort tlf. 6127 6015 Kampagneleder i Billund eller Anna Kathrine Pedersen tlf. 2099 8337 Kampagneleder i Grindsted.