Merete og Poul Erik Andersen blev søndag eftermiddag hædret med Æresjyden af formanden for Sdr. Omme Boger & Erhverv Kristina Danielsen.

Af Villy Guldbrand Jensen - Ved søndagens julemarked på Sdr. Omme Multicenter blev mangeårig medlem af Sdr. Omme Borger- og Erhverv og Landsbyrådet i Sdr. Omme, Poul Erik Andersen, udnævnt til Æresjyde i byen.
Poul Erik Andersen har, siden han kom til Sdr. Omme i 1985, ydet en kæmpe indsats for byen og for foreningslivet, og han har i mange år fortjent Æresjyden, som bliver givet til folk der har ydet en ekstraordinær indsats for Sdr. Omme.
At det så lige blev i år, skyldes at han sammen med hustruen Merete forlader Sdr. Omme for at flytte til Oksbøl.
- Vi stammer begge fra området, og har stadig mange venner og familie i området, så det har været en svær beslutning at forlade Sdr. Omme, fortæller han til Lyngposten.
Vi har altid følt os godt tilpas i Sdr. Omme, og selv om vi, da vi kom til byen, kun betragtede det som et springbræt til noget andet, blev det til mange år som leder af Superbrugsen i byen, og vi har nydt de mange år.
Men lysten til at komme tilbage til Oksbøl, hvor vi gennem alle årene har spillet kort med vennerne, var stor, og da der pludselig var et hus til salg vi kunne tænke os, valgte vi at tage springet.
Nu skal vi kun have solgt vores hus i Sdr. Omme, men det tror vi ikke bliver et problem, lyder fra Poul Erik Andersen, der søndag eftermiddag var i sving i byen med julearrangementet.

Vi vil savne jer
Det var formanden for Sdr. Omme Borger & Erhverv, Kristina Danielsen, der søndag eftermiddag kunne overraske Merete og Poul Erik i Sdr. Omme Multicenter, da hun greb mikrofonen og holdt en tale for den nye Æresjyde i byen.
- Vi ved godt, at du ikke er meget for opmærksomhed, men nu får du det, lød det fra formanden.
Vi har forsøgt ud fra vores bedste evne at finde forskellige informationer om dig, da du jo har været i byen i en hel menneskealder.
Det hele begyndte alt sammen i 1985, da du og din familie flyttede til Sdr. Omme, hvor du startede som brugsomdeler, hvilket du ca. var frem til år 2000. Her troede vi, at du ville køre ned i gear, eftersom du i mange år også var aktiv i bl.a. det tidligere Handelsstandsforening som formand i Sdr. Omme, som senere blev til Borger- og Erhvervsforeningen. I stedet kørte du videre sammen med Lucas i Landsbyrådet samt i Kvickly i Grindsted.
Du er, som mange bekendt, ikke en der giver op, men tvært imod kæmper videre og fremad. Du er ikke bleg for at ytre din mening og det kommer ofte byen til gode.
Tilbage i 90’erne var du med til at gøre klar til byens campingplads, i 2017 var du med til at åbne byens allerførste genbrugsplads. Sidenhen har du været med til at få etableret nye indfaldsveje og som det seneste skud på stammen - hjørnet ved lyskrydset, som nu kan nydes af byens borgere og turister.
Vi kunne nævne mange andre ting, som du har gjort for byen, men eftersom du jo hader opmærksomheden, så er vi bange for at du snart smutter herfra, hvis det trækker for meget i langdrag.
Du er en stor ildsjæl, som virkelig har brændt for Sdr. Omme og det skylder vi dig en stor tak for! Og tusind tak til Merete for altid at bakke dig op.
Vi er alle utrolig kede af, at du nu forlader byen, men en ting er helt sikkert – den nye by I flytter til, er meget heldige at få dig!
Tusind tak for alting Poul Erik og god vind til dig og Merete fremover! Du modtager hermed ”Æresjyden” for dit kæmpe arbejde for byen gennem tiden, lød slutbemærkningen fra formanden for Sdr. Omme Borger & Erhverv Kristina Danielsen!