6. klasse på Skarrild Skole

Kend din kropspolitik er et nyt fænomen for 6. klasse på Skarrild Skole, men det er ikke desto mindre et begreb, som eleverne kommer til at arbejde med hele skoleåret. Det udspringer sig af fysisk og psykisk velvære. Hvem vil ikke helst være sammen med en, der er glad og godt tilpas? Som ekstra gevinst får man endvidere større overskud og øget koncentrationsevne. De endorfiner, som hjernen frigiver ved fysisk aktivitet, bliver rigtig godt brændstof for eleverne inden en lang arbejdsdag.
Tiltaget udspringer endvidere på forandringen i en teenagers krop og sind, og det er noget, eleverne kommer til at arbejde med på flere plan.
Danskfagligt har eleverne ud fra cases diskuteret holdninger og meninger. Det kunne f.eks. omhandle. hvordan man bør se ud, hvis man sammenligner sig med mediernes billedmanipulerede modeller.
Onsdag morgen har jeg så den udsøgte fornøjelse at have en løbetime med eleverne. Vi løber ikke kun for at løbe eller for at tabe os, nej det er den psykiske velvære, der skal være drivkraften.
Vi bygger det således op, at alle kan være med uanset fysisk form. Dvs. at det for nogle er en blanding af rask gang og let løb og for andre 35 minutters intensiv løb.
Her har vi også talt om, hvad der er vigtigst, og hvornår man er mest sund. Det at man presser pulsen, får røde kinder og sveden frem, er det der gør, at den efterfølgende diktat er meget nemmere at koncentrere sig om.
Undervejs i forløbet tager vi en bip-test. Den skal bruges som visuel motivation, da eleverne her kan se, hvordan konditionen forbedres. Onsdag morgen er en dejlig morgen uanset vejret - og så skal vi jo hjem og i bad.

Af idrætslærer Vibeke Andersen, Skarrild Skole