Af Jacqueline Moustgaard Thiesen

Sdr. Omme Kirke har siden augustmåned indsamlet brugte konfirmationskjoler. Ideen var at give de kommende konfirmander mulighed for at vælge brugt i en tid med fokus på klima og på bæredygtighed. Dertil kommer at nyt konfirmationstøj ofte er meget dyrt, og derfor gør et stort indhug på festens budget. Ved at vælge brugt er konfirmanderne med til at spare på noget af den store mængde CO2 tekstilindustrien hvert år lukker ud, samt spare på konfirmationsbudgetterne, som år for år blot vokser sig større.
Det er blevet til næsten 50 indsamlede kjoler samt et par enkelte sæt tøj til drengene. Der har været god opbakning fra nær og fjern i forhold til at donere kjoler. Mange har igennem de sidste par måneder været forbi præstegården med kjoler, og enkelte kjoler er sågar blevet sendt fra rundt omkring i landet.
Nogle kjoler er blevet samlet ind af engagerede konfirmandforældre, og dertil har kirken fået sponsoreret 20 ubrugte kjoler fra Gitte Dahlhus Design i Fredericia.
Søndag aften, den 3. november, kulminerede de mange indsamlede kjoler så i en hyggelig konfirmandaften, hvor det kommende forårs konfirmander kunne tage de mange kjoler i skue. Kjolerne blev prøvet med godt humør og megen tøsefnisen i det store prøverum, der var opsat til formålet.
Flere af konfirmanderne forelskede sig så meget i en bestemt af kjolerne, at der måtte trækkes lod om, hvem den heldige der fik kjolen med hjem skulle være. Aftenens resultat blev, at fire konfirmander valgte en kjole fra stativerne til deres konfirmation i foråret. Et par af byens frisører, Salon Winia og Hair by Thiim, viste deres opbakning til konfirmandarrangementet ved at udlodde præmier til et par af dem fremmødte konfirmander.
Den overvældende tilslutning til indsamlingen har gjort, at Sdr. Omme Kirke stadigt har mange kjoler hængende på stativerne. Derfor overvejes det nu at invitere konfirmander i nabosognet til at komme og kigge dem igennem. Kirken regner bestemt også med at gentage indsamling og arrangement næste år, såfremt næste års konfirmander skulle have lyst til det.