Billedtekster:  For personalet og butiksrådets formand Niels Erik Nielsen var tirsdag den 22. oktober en glædesdag, der blev fejret med flag og store smil. Superbrugsens fremtid i Sdr. Omme var sikret.

30. december 2012 var en trist dag for personale og kunder i Superbrugsen Sdr. Omme. Den dag fik de at vide at butikken sammen med 24 andre Superbrugs butikker i Danmark skulle lukkes.
Terminen var sat til september måned i 2013, og løbet for Superbrugsen i Sdr. Omme syntes at være kørt.
Men bag det hele blev der arbejdet på højtryk fra både butiksrådet og personalets side. De nægtede simpelthen at se realiteterne i øjnene.
Formanden for butiksrådet Niels Erik Nielsen, fortæller til Lyngposten at man i rådet havde svært ved at tage et nej for et nej. Vi har hele tiden håbet på at afgørelsen kunne ændres, og bl.a. har vi set at der indenfor Coop er sket meget indenfor de sidste tre måneder, men vi vidste ikke noget før i dag tirsdag kl. 10.30, hvor salgschef Poul Erik Thøgersen fra Coop mødte op i butikken for at overbringe de ansatte og formanden den glædelige besked, at Coop Danmark havde besluttet at ændre deres afgørelse og nu igen ville satse på en Superbrugsen i Sdr. Omme.
Poul Erik Thøgersen begrunder den ændrede beslutning med at man i Coop havde set tallene for Sdr. Omme og noteret sig at de ansatte havde ydet en kæmpe indsats og givet kunderne en super god betjening, og samtidig kunne man se en meget aktiv butiksråd. Det havde fået den øverste ledelse til at ændre beslutningen fra dec. 2012 og dermed er Superbrugsen i Sdr. Omme den eneste ud af 25 butikker der får lov til at fortsætte. Alle de øvrige butikker er for længst lukket ned.
For Jane Christensen, der arbejder i butikken, var tirsdag formiddag en lykkelig dag.
”Vi havde et spinkelt håb, især da lukningen blev udsat til 1. januar 2014, men vi troede nok ikke helt på det alligevel” fortæller hun, og fortsætter ”Da vi fik beskeden sprang vi i vejret af glæde og gav krammer og high five til hinanden. Vi havde virkelig givet den en skalle i den sidste tid, og tænkt at vi skulle vise dem. Og det gav så resultat i dag. Det er helt vildt”.
Nu går jagten ind på at finde en uddeler og en slagtermester. Indtil de bliver fundet, vil uddeler John Jessen, fra Bramming, dele sin tid mellem Bramming og Sdr. Omme.
Samtidig kunne Poul Erik Thøgersen fortælle at alle tanker om et evt. Fakta i byen, nu var skrinlagt.