Efter valget d. 16. November indgik Socialdemokratiet, Venstre og Konservative en konstitueringsaftale, der blandt andet lyder således: ”Vi ønsker en tandplejestruktur, hvor der etableres undersøgelsesklinikker i Grindsted og Billund, og at de små undersøgelsesklinikker nedlægges.”
Kort sagt, tandundersøgelsesklinikkerne i Vorbasse, Hejnsvig, Sdr. Omme og Filskov bliver lukket.
I Sdr. Omme stemte 980 vælgere på enten Venstre, Socialdemokratiet eller Konservative. 78,6% af de gyldige stemmer. I Vorbasse var det 857 vælgere. 86,5% af de gyldige stemmer I Hejnsvig var det 899 vælgere. 81,7% af de gyldige stemmer. I Filskov var det 481 vælgere. 84,9% af de gyldige stemmer. Var det mon en lukning af institutioner i landsbyerne, disse mange vælgere ønskede?
De samme tre partier nåede i øvrigt, i valgperioden 2018-2021, at lukke det lokale plejehjem i Stenderup-Krogager, på trods af hård modstand fra Dansk Folkeparti. Det blev de belønnet for med en stemme fra 497 af borgerne i Stenderup. 89,4% af de gyldige stemmer.
Man kan godt en gang imellem føle, det er lidt op ad bakke, at kæmpe for landsbyerne, men jeg lover jer, at Dansk Folkeparti tager en omgang mere i 2022-2025!

En der ikke tager en omgang mere lige foreløbigt, er Inger Støjberg. Hun er nemlig blevet vurderet ikke værdig som Folketingsmedlem. Selvfølgelig skal en minister overholde loven. Sker det ikke, må en minister tage sin straf ligesom alle andre. Men 60 dages ubetinget fængsel for, i en periode på ca. 5 uger, at have administreret i modstrid med gældende lov, er helt vildt overdrevet. Specielt når hendes lovbrud ikke havde andre konsekvenser end, at nogle barnebrude og deres ægtefæller kortvarigt var adskilt her i landet, mens deres sag blev behandlet. Til sammenligning fik Erik Ninn Hansen 4 måneders BETINGET fængsel, for at forhindre hundredvis af familiesammenføringer, hvor de berørte personer i årevis måtte blive i Sri Lanka. Denne vanvittige dom blev så lagt til grund for kendelsen, at Inger Støjberg er uværdig til at sidde i folketinget.
Loven Inger Støjberg handlede imod, stammer i øvrigt fra den europæiske menneskerettigheds konvention. Denne konvention er nemlig indarbejdet i dansk lovgivning af hensyn til EU, på trods af den er fra starten af 1950 ´erne, og dermed vedtaget i en helt anden tid. Den er fuldstændig forældet og ude af trit med den virkelighed vi lever i nu. Desværre er det kun Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, der er interesserede i at kigge på denne og andre forældede konventioner. Forestil dig, hvis færdselsloven eller skattelovgivningen ikke var opdateret siden 1953? Det ville jo være håbløst. Den europæiske menneskerettighedskonvention er også endt med at være håbløs, fordi den ikke forholder sig til udviklingen de sidste 70 år!

Med venlig hilsen
Mogens Jørgensen,
Sdr. Omme
Næstformand Dansk Folkeparti i Billund Kommune
Medlem af Økonomiudvalget og Unge og Kulturudvalget